Wat is De Huiskerk?

De huiskerk is een nieuwe vorm van kerk zijn voor alle generaties. We zien een behoefte ontstaan aan kleinschalige kerken met een duidelijke missie. De Huiskerk biedt dit aan. Je gaat optrekken met een kleine groep mensen van 8-15 personen. Dat kunnen gezinnen, stellen of alleenstaanden zijn. Je hebt een aantal vaste contactmomenten per maand dat je elkaar ziet. Elke maand ga je in ieder geval één keer:

  • Samen “buiten” aan de slag
  • Samen “binnen” aan de slag
  • Andere activiteit naar keuze (Bijbellezen, Bijbelstudie, training of iets anders)

Wat is buiten?

Buiten is waar de gebrokenheid van de wereld is. In Mattheus 25:34-46 lezen we over de werken van barmhartigheid. Wij voelen het, als christenen, als onze taak om hier invulling aan te geven en te doen wat Jezus deed. Hieronder zit ook het verlangen discipelen te maken zoals Jezus ons opdraagt in Mattheus 28:19-20 (De grote opdracht).

Wat is binnen?

Een veilige plek waar in je als groep samenkomt als gezinnen, stellen of individuen of een combinatie hiervan. Gezellig samen eten en leven en geloof delen. Doel is het samen goed te hebben en tijd samen door te brengen. Op de website vind je maandelijks inspiratie om hiermee aan te slag te gaan met een tekst uit de Bijbel, vragen, opdrachten (voor alle leeftijden) en gebed. Doel is niet om te groeien in geloof maar groeien in gemeenschap. De belangrijkste vraag die we achteraf stellen is: hoe was het voor de ander(en).

Waarom andere activiteiten naar keuze?

We hebben gemerkt dat je tijd met elkaar door moet brengen om een gemeenschap te vormen. Leven en geloof delen kost tijd. Wij hebben zelf geleerd dat het zeer verbindend werkt om dingen samen te doen. Je kan zelf bepalen wat je samen gaat doen. Wij geven hier diverse suggesties voor.

Voor wie is De Huiskerk?

  1. Voor gezinnen, stellen en alleenstaanden die nog wel iets met God hebben, maar niet meer naar de kerk gaan. Heb je hulp nodig bij het opstarten? Wij helpen je graag!
  2. Voor kerken of kerkgangers die op zoek zijn naar wat extra’s. Een nieuwe vorm van kerk zijn voor gezinnen (alle generaties) die gericht is op discipelschap. Meer weten? Wij komen graag een keer langs om een informatiebijeenkomst te houden voor de kerkenraad en/of (een deel van) de gemeente.

Hoe start ik zelf een huiskerk?

Bij een andere huiskerk aansluiten werkt niet heel goed hebben we geleerd. We willen graag uitnodigend zijn als huiskerk en daarom nodigen we ook graag mensen uit die we kennen. Dat is veilig en dat werkt. Dus ken je geen mensen die al een huiskerk gestart zijn? Begin dan zelf een huiskerk. Klik hier voor tips en een stappenplan die je samen met je mede-huiskerkers kan doorlopen!

Wat kost het?

Wij bieden op dit moment het concept en materiaal van de huiskerk gratis aan. Je hebt wel een account nodig om de themakaarten te bekijken. Het materiaal en de werkwijze zijn nog volop in ontwikkeling. Mocht je feedback of tips hebben dan horen we dat graag! Je kan ons mailen via info@dehuiskerk.nl.

Start vandaag met jouw Huiskerk.

Wil jij ook een Huiskerk starten? Neem een kijkje in onze maandelijkse Thema’s.