Wat is De Huiskerk?

De Huiskerk is een maandelijkse bijeenkomst bij iemand thuis op een vast moment in de maand. De eerste, tweede zondag of een andere dag. Een vast ritme in ieder geval. Doel van de bijeenkomst is samen aan de slag te gaan met de Bijbel, op een speelse manier. Focus ligt hierbij op de ander. Als er kinderen mee doen, zorg er dan voor dat de kinderen het ook goed hebben en onderdeel zijn van de bijeenkomst. Volwassenen die alleen op zoek zijn naar voeding voor zichzelf verwijzen we graag door naar een Bijbelstudiegroep (bijvoorbeeld een gemeentegroeigroep) met volwassenen. Na iedere bijeenkomst mag je jezelf de vraag stellen; hoe was het voor de anderen? In plaats van wat vond ik ervan.

Bij de maandelijkse bijeenkomst hanteren we een vast ritme. Bij de instructies vind je hier uitleg over, maar één onderdeel halen we nu vast naar voren. Bij de huiskerk hoort ook dat je één keer per maand “buiten” aan de slag gaat. Wat dat precies inhoudt en hoe dat werkt lees je op de routekaart buiten. Dit is een powerpoint die je in presentatiemodus af moet spelen i.v.m. filmpjes en animaties. Je hebt dus een internetverbinding nodig hiervoor.

Voor wie is De Huiskerk?

1. Voor gezinnen, stellen en alleenstaanden die nog wel iets met God hebben, maar niet meer naar de kerk gaan. Heb je hulp nodig bij het opstarten? Wij helpen je graag!
  2. Voor kerken of kerkgangers die op zoek zijn naar wat extra’s. Een nieuwe vorm van kerk zijn voor gezinnen (alle generaties) die gericht is op discipelschap. Meer weten? Wij komen graag een keer langs om een informatiebijeenkomst te houden voor de kerkenraad en/of (een deel van) de gemeente.

Hoe kan ik beginnen?

Kies een vast moment uit in de maand en volg de instructies op de themakaart. Je kan ook andere gezinnen, stellen of alleenstaanden uitnodigen een keer mee te doen, en op die manier kan je groeien.

Wat kost het?

Wij bieden op dit moment het concept en materiaal van de huiskerk gratis aan. Je hebt wel een account nodig om de themakaarten te bekijken. Het materiaal en de werkwijze zijn nog volop in ontwikkeling. Mocht je feedback of tips hebben dan horen we dat graag! Je kan ons mailen via info@dehuiskerk.nl.

Start vandaag met jouw Huiskerk.

Wil jij ook een Huiskerk starten? Neem een kijkje in onze maandelijkse Thema’s.